У ДПСУ розповіли, чи вистачить сил рф з боку Чернігівщини та Сумщини для повторного вторгнення

Читать на русском
Навпроти Чернігівської та Сумської областей накопичення сил російської армії, яке є зараз, не вистачить для повторного вторгнення.

Навпроти Чернігівської та Сумської областей накопичення сил російської армії, яке є зараз, не вистачить для повторного вторгнення.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко на брифінгу в четвер, 2 червня.

«Покаже лише бій»: у РНБО оцінили загрозу з боку БілорусіЧи зможе Україна утримати оборону з боку Білорусі, залежить від багатьох чинників. Але реальну картину покаже лише бойове зіткнення.

«На території росії, навпроти Чернігівської та Сумської областей, ми продовжуємо фіксувати техніку Збройних сил росії. Але це не те групування, і ми не фіксуємо накопичення необхідних сил для повторного вторгнення з території росії до нашої країни на даний момент», - сказав він.

Водночас, він додав, що «не варто також відкидати, що, прикриваючись обстрілами, вони намагатимуться нарощувати свої засоби».

«Вони на цих напрямках здійснюють і інженерне зміцнення на території росії: або поруч із кордоном, або на певній віддаленості. Можливо, у такий спосіб вони хочуть зміцнитись. Неодноразово звучали звинувачення, що Україна може спробувати вторгнутися на територію росії на цих напрямках», - повідомив Демченко.

Також, за його словами, Держприкордонслужба не бачить суттєвих змін на кордоні з Білоруссю.

Нагадаємо, війська росії не припиняють обстрілювати Сумську та Чернігівську області зі своєї території.

Тим часом у РНБО оцінили загрозу з боку Білорусі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: