У США сім'ю Байденів терміново евакуювали в безпечне місце: що сталося

Читать на русском
Відомо, що на цю мить Байденом не загрожує будь-яка небезпека, вжито необхідних заходів захисту.
Джозеф та Джилл БайдениVTimes

Президента США Джозефа Байдена і його дружину, першу леді Джилл Байден, в терміновому порядку евакуювали з їхнього приватного будинку в Рехобот-Біч в штаті Делавер, де пара проводила вихідні. Причиною стала поява невідомого літального апарату в повітряному просторі біля будинку.

Про це повідомляє AP з посиланням на офіційну заяву Білого дому.

США передадуть Україні сучасніші ракетні системи та інше озброєння – БайденДжо Байден анонсував передачу Україні ракетних систем та боєприпасів, а також іншого озброєння. Крім того, президент зазначив, що США не тиснутимуть на Україну з метою будь-яких територіальних поступок.

Відомо, що зараз Байденам не загрожує будь-яка небезпека, вжито необхідних заходів захисту. Літальним апаратом виявився невеликий приватний літак; його пілот затриманий, Секретна служба США, яка здійснює охорону президента, проведе допит пілота. Згідно з попередніми даними, пілот не перебував на радіочастоті, на якій повинен був перебувати, а також ігнорував вказівки диспетчера щодо зони польоту.

На початку тижня Федеральне авіаційне управління (ФАУ) США опублікувало офіційне повідомлення щодо обмежень в польотах в районі Рехобот-Біч, включно зі створенням безпольотної зони розміром в 10 миль (16 км) навколо резиденції Байдена в місті.

Відзначається, що випадкові порушення заборонених для польоту зон в США - цілком звична справа, особливо якщо справа стосується приватних літаків та пілотів-новачків.

Нагадаємо, тим часом у Державній думі росії відкрито пропагують тероризм і незаконне викрадення людей. Так, депутат Держдуми Олег Морозов в ефірі російської пропагандистської передачі запропонував викрадати західних політиків і чиновників, які вирішать поїхати в Україну з візитом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: