КНДР випробувала власну гіперзвукову ракету – ЗМІ

Читать на русском
Випробування північнокорейської гіперзвукової ракети, яку розробила Академія військових наук КНДР, пройшли в провінції Чатанг
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Північна Корея заявила про успішні випробування гіперзвукової ракети Hwasong-8. Згідно із заявою уряду КНДР, цей крок повинен зміцнити обороноздатність Північної Кореї.

Про це 29 вересня повідомило південнокорейське агентство Yonhap з посиланням на ЦТАК (Центральне телеграфне агентство Північної Кореї).

Згідно з повідомленням, випробування північнокорейської гіперзвукової ракети, яку розробила Академія військових наук КНДР, пройшли в провінції Чатанг. У ЦТАК заявили, що розробка гіперзвукової зброї - одне з п'яти першочергових завдань у п'ятирічному плані розвитку стратегічного озброєння КНДР.

Запуск підтвердив стабільність ампули з ракетним паливом і двигуна. Північнокорейські військові розцінили випробування, як успішні, зазначивши, що технічні характеристики нової ракети задовольняють проєктним вимогам.

Цікаво, що запуском керував член Президії Політбюро правлячої Робітничої партії Пак Чен Чон. А північнокорейський лідер Кім Чен Ин на випробуваннях не з'явився.

Нагадаємо, що 27 вересня в США успішно випробували новітню гіперзвукову ракету. В ході випробувань її швидкість в більш ніж п'ять разів перевищила швидкість звуку.

Раніше Росія анонсувала початок державних випробувань новітньої гіперзвукової ракети «Циркон» з надводного носія. Відзначимо, що ще у 2019 році в США склали доповідь про новітнє російське озброєння, де згадувався «Циркон».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: