Російські війська навмисно обстріляли середмістя Донецька для «картинки» у ЗМІ

Читать на русском
У суботу, 4 червня, окупанти з артилерії обстріляли центральну частину тимчасово окупованого Донецька. Російські військові умисно відкрили вогонь по місту, аби створити картинку для ЗМІ.
Getty Images

У суботу, 4 червня, окупанти з артилерії обстріляли центральну частину тимчасово окупованого Донецька. Російські військові умисно відкрили вогонь по місту, аби створити «картинку» для ЗМІ.

Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації.

«Ввечері пропагандистські ЗМІ повідомили, що «у Донецьку пролунала серія вибухів … ЗСУ випустили 40 снарядів із «Граду», удар припав по центру міста», – йдеться в повідомленні.

Водночас очевидці з окупованого Донецька відзначають, що обстріли вели саме російські окупанти. У Центрі зазначають, що люди потроху починають розуміти, що відбувається і таким чином окупанти намагаються їх знову переконати, що Україна погана.

«Пропагандисти умисно залякують жителів тимчасово окупованих територій, аби виправдати війну проти України. Це вкотре підтверджує цинічність окупантів», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України отримала доступ до пропагандистських методичок російських спецслужб про «правильне висвітлення спецоперації» в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: