Війська США можуть взяти під охорону посольство Штатів у Києві – WSJ

Читать на русском
Охороняти посольство в Україні можуть направити американський спецназ, або ж військових зі складу Корпусу Морської піхоти (КМП) США
Ілюстративне фотоReuters

Дипломатичні та військові кола США розглядають ідею відправки американських військових для охорони посольства США в Києві. Посольство тільки недавно відновило свою роботу.

Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела зі складу адміністрації США.

«Президенту Байдену поки не подали таку пропозицію. Однак, якщо він його схвалить, військові будуть розгорнуті тільки для оборони та безпеки посольства, що знаходиться в зоні досяжності російських ракет» - розповіли виданню джерела.

Передбачається, що охороняти посольство будуть сили спеціального призначення. Або до охорони дипломатів можуть залучити військових з Корпусу Морської піхоти (КМП) США - морські піхотинці традиційно виконують це завдання в багатьох інших державах.

Джерела відзначають, що президенту США Джозефу Байдену доведеться робити вибір між обіцяним їм уникненням присутності військ США в зоні війни України з Росією і забезпеченням безпеки дипломатів США в Києві. Зараз охорону посольства несуть сили корпусу охорони служби дипломатичної безпеки Державного департаменту США.

Нагадаємо, 19 травня Сенат США одноголосно затвердив кандидатуру нового посла Сполучених Штатів в Україні. Як і передбачалося, ним стала чинний посол США в Словаччині - Бріджит Брінк, яку рекомендував Байден.

18 травня, в Києві відновило свою роботу посольство США в Україні. Двері посольства відкрилися після тримісячної паузи, пов'язаної з війною в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: