У Генштабі розповіли, які населені пункти штурмували окупанти

Читать на русском
Російські війська штурмували населені пункти на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямах. Окупанти також зосередилися на встановленні контролю над Сєвєродонецьком.

Російська армія штурмує населені пункти на Сєверодонецькому та Бахмутському напрямках, на Лиманському та Слобожанському напрямках окупанти проводять підготовку до наступу.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямах основні зусилля збройних сил Білорусі зосереджені на посиленні охорони ділянки державного кордону, інженерному обладнанні позицій, веденні розвідки та проведенні заходів бойової підготовки у взаємодії видів та родів військ.

На Сіверському напрямку противник активних дій не проводив.

На Слобожанському напрямку противник продовжує підготовку до наступу, проводить вивчення можливих шляхів висування, постачання озброєння та військової техніки, матеріальних засобів на території росії.

На Харківському напрямку ворог активних дій не проводив. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Терни, Лозова, Протопопівка, Рудневе, Соколівка та інших.

На Слов'янському напрямі основні зусилля ворог зосереджується на утриманні зайнятих рубежів та маршрутів постачання, створенні умов подальшого наступу. Окупанти обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Довгеньке, Вірнопілля, Грушуваха та Велика Комишуваха.

Контратака ЗСУ у Херсонській області зриває плани росії щодо створення оборони та контролю над регіоном – ISWКонтрнаступ ЗСУ у Херсонській області завадить російським військам окопатися та зміцнити контроль над регіоном.

Також армія рф намагалася проводити штурм в районі міста Довгеньке, але безуспішно.

На Донецькому напрямку противник завдає вогневого ураження підрозділів наших військ з мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню вздовж лінії зіткнення. Основні зусилля зосереджені на встановленні контролю над Сєвєродонецьком.

На Лиманському напрямі ворог здійснює перегрупування та підготовку до наступу. Намагався провести розвідку маршрутів подальшого просування у районі населеного пункту Лиман, проте зазнав втрат і відійшов.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти проводили штурмові дії в районах населених пунктів Сєвєродонецьк та Тошківка, бойові дії продовжуються.

На Бахмутському напрямку ворог вів бойові та штурмові дії в районах населених пунктів Золоте, Комишуваха, Ниркове, Берестове, Покровське, Доломітне – успіху не має, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник намагається посилити угруповання та поповнити втрати за рахунок застарілої та відновленої техніки.

На Южнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив. Здійснив вогневе ураження цивільних об'єктів у районах населених пунктів Олександрівка, Прибузьке, Посад-Покровське, Новогригорівка, Осокорівка, Князівка та Трудолюбівка.

Протягом попередньої доби ударна авіація Повітряних Сил завдала вогневих ударів по окремих підрозділах супротивника на території Харківської, Донецької, Луганської та Херсонської областей.

Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито 8 атак ворога, знищено один танк, 4 артилерійські системи, 5 бойових броньованих машин і два ворожі автомобілі. Підрозділи протиповітряної оборони збили крилату ракету Х-59МК.

Нагадаємо, російські окупанти змогли трохи просунутися на околицях Сєверодонецька на Луганщині.

У військовій адміністрації Києва заявили, що небезпека повторного наступу на столицю залишається, але фактичних ознак формування військ для цієї мети зараз не спостерігається.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: