Поліція затримала коригувальника вогню окупантів у Сєвєродонецьку

Читать на русском
Українські органи правопорядку затримали жителя населеного пункту на Луганщині, який здав окупантами координати гумштабу.

Працівники Національної поліції в Луганській області затримали мешканця Сєвєродонецьку, який здав окупаційним військам російської федерації координати гуманітарного штабу в місті.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Поліцейські затримали коригувальника вогню окупантів. 26-річний мешканець Сєвєродонецьку за допомогою дрону коригував вогонь по рідному місту. Саме він направив снаряди окупантів на центр надання гуманітарної допомоги. Сєвєродончанин передавав інформацію через чат у мережі Telegram, де відправляв представникам рф карту з мітками військових та інфраструктурних об'єктів. На карті він не просто позначав місце розташування підрозділів оборони України, а й навіть позначав різноманітними мітками системи озброєння Збройних сил та інших сил захисту», – інформує Гайдай.

За його словами, колаборанту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Нагадаємо, раніше голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що інфраструктуру Сєвєродонецька практично знищено через обстріли.

В Офісі президента закликали жителів Луганської та Донецької областей не зволікати і якнайшвидше евакуюватися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: