Херсон та низка сіл опинилися під загрозою затоплення – Генштаб

Читать на русском
Окупанти не дають відремонтувати Каховську ГЕС, через що під загрозою затоплення опинилось місто Херсон та низка сіл.
Фото uhe.gov.ua

Окупанти не дають відремонтувати Каховську ГЕС, через що під загрозою затоплення опинилось місто Херсон та низка сіл.

Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

За його словами, з першого дня вторгнення в Україну росія вчиняє військові злочини.

Три місяці війни з росією: які обіцянки дав ЗеленськийЯкі обіцянки Володимир Зеленський дав протягом третього місяця повномасштабної війни з росією – у матеріалі Слово і діло.

Громов зазначив, що атака та захоплення об'єктів ядерної інфраструктури, а саме Чорнобильської та Запорізької атомних електростанцій, а також Каховської гідроелектростанції є прямим порушенням 56-ї статті Додаткового протоколу до Женевських конвенцій 1949 року «Захист установок та споруд, що містять небезпечні сили».

Крім того, порушуючи положення вищезгаданого протоколу, після захоплення цих об'єктів, на них або в безпосередній близькості до них були розгорнуті ворожі пункти управління окружного та адміністративного рівня.

Наразі на Каховській ГЕС розгорнуто один із пунктів управління Південного військового округу збройних сил росії, а також 49-ї армії окупантів.

Окупанти не докладають жодних зусиль для підтримки захоплених об'єктів у безпечному стані, що може призвести до екологічної катастрофи.

Нагадаємо, в Херсоні продовжує працювати міська влада, попри те, що місто від початку березня перебуває під окупацією військ росії. Водночас, частина чиновників та інших представників управління залишили місто.

Раніше в Генштабі повідомили про те, що війська росії блокують виїзд з Херсонської області і пускають тільки до Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: