Російська армія відновила наступ на Слов'янському напрямі – Генштаб

Читать на русском
Армія окупантів відновила наступ на Слов'янському напрямку, на Бахмутському напрямку росіяни намагаються порушити маршрути логістичного забезпечення та відрізати підрозділи ЗСУ від основних сил.

Російські окупанти відновили наступ на Слов'янському напрямі та продовжують там обстріли позицій українських військ.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямах значних змін у діяльності підрозділів збройних сил Білорусі не відзначається, продовжуються заходи щодо посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону.

На Сіверському напрямку противник продовжує посилювати прикриття ділянки українсько-російського кордону у Брянській та Курській областях, до цього залучили до двох батальйонних тактичних груп зі складу повітряно-десантних військ.

На Слобожанському напрямку ворог здійснює підготовку особового складу для доукомплектування мотострілецьких, танкових та артилерійських підрозділів. Завдає вогневого ураження та проводить дистанційне мінування місцевості на маршрутах можливого висування підрозділів наших військ.

Російські військові-мародери за час війни відправили майже 60 тонн посилок – розслідуванняРосійські військові відправили із прикордонних з Україною міст майже 60 тонн посилок. Серед відправлених речей, здобутих шляхом мародерства – кросівки, шини, мікрофон, телевізор, ковбаси та консерви, гітара, намет.

На Харківському напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих позицій та стримуванні просування наших військ.

На Донецькому напрямку окупанти провадять активні наступальні дії. Продовжують вогневе ураження наших підрозділів, завдають ракетних ударів, перегруповують війська.

Крім того, російська армія намагається розвинути успіх на Бахмутському напрямку, порушити маршрути логістичного забезпечення та відрізати наші підрозділи від основних сил.

На Лиманському напрямі ворог веде розвідку, за підтримки артилерії намагається закріпитись у населеному пункті Лиман.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує вживати заходів щодо збереження контролю над територією Херсонської області. Збільшивши кількість обстрілів підрозділів наших військ, проводить повітряну розвідку, здійснює інженерне обладнання позицій. Підсилив угруповання за рахунок перекидання резервних підрозділів.

Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито 12 атак ворога, знищено танк, 5 артилерійських систем, 5 одиниць бойової броньованої техніки та 5 автомобілів. Підрозділами протиповітряної оборони було збито ворожий гелікоптер Ка-52, крилату ракету та безпілотник типу «Орлан-10».

Винищувач Повітряних Сил Збройних Сил України знищив крилату ракету у Чернівецькій області.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що російській армії вдалося захопити село Мідна Руда на Донеччині.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов прогнозує, що наступні три-чотири тижні на фронті будуть складними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: