У Маріуполі окупанти продовжують навчальний рік до вересня з метою «деукраїнізації» – мерія

Читать на русском
У заблокованому Маріуполі російські окупанти оголосили про продовження навчального року до 1 вересня. Діти не матимуть канікул.

У заблокованому Маріуполі російські окупанти оголосили про продовження навчального року до 1 вересня. Діти не матимуть канікул. Таким чином, їх хочуть підготувати до російської програми.

Про це повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко у Telegram.

У Маріуполі окупанти планують ввести російські «стандарти освіти»У Маріуполі окупанти планують з нового навчального року впровадити російські стандарти освіти. Незгодним вчителям погрожують наслідками.

«Окупанти оголосили про продовження навчального року до 1 вересня. Тобто без канікул. Основна мета - деукраїнізація та підготовка до навчального року за російською програмою. Дітям все літо будуть вбивати в голову викладати російську мову та літературу, історію росії та математику російською», - написав він.

За словами радника мера міста, окупанти планують відкрити 9 шкіл.

«Однак зараз вдалося переконати знайти лише 53 вчителі. По 6 вчителів на школу – яскрава ілюстрація російської освіти в Маріуполі під час окупації. Лють. Просто лють», – написав він.

Нагадаємо, у Маріуполі днями почали роздавати російські паспорти.

У мерії також повідомляли, що у Маріуполі жертв серед мирного населення може бути понад 22 тисячі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: