У Маріуполі окупанти планують ввести російські «стандарти освіти»

Читать на русском
У Маріуполі окупанти планують з нового навчального року впровадити російські стандарти освіти. Незгодним вчителям погрожують наслідками.
Фото EPA/UPG

У Маріуполі окупанти планують з нового навчального року впровадити російські «стандарти освіти». Незгодним вчителям погрожують наслідками.

Про це повідомляє уповноважена з прав людини Людмила Денісова.

Вона розповіла, що в перехідний період на «російські стандарти» в школах Маріуполя викладатимуть російську мову і літературу, історію росії та математику. Окупаційна влада вже провела збори з вчителями. Педагогів примушуються до співпраці в організації освітнього процесу.

Свято на костях: у Маріуполі окупанти влаштували «екскурсію» зруйнованим Драмтеатром та «автопробіг»Російські окупанти цинічно влаштували у Маріуполі екскурсію у зруйнованій будівлі Драмтеатру.

«Незгодним загрожують «негативними» наслідками – від «фільтраційних таборів» до обмеження «гуманітарної» допомоги», – додає Денісова.

Нагадаємо, у заблокованому окупантами Маріуполі хаотичні поховання та літні дощі можуть призвести до епідемічної катастрофи. Потрібна повна евакуація населення міста.

Станом на неділю, 22 травня, без проходження фільтраційних таборів з Маріуполя можна виїхати лише до Бердянська. Повідомляється, що до того як окупанти закриють цей шлях залишилися лічені дні, потім виїхати з міста без фільтрації буде неможливо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: