Буданов розповів деталі повітряних операцій до Маріуполя

Читать на русском
Українські військовослужбовці відправляли допомогу захисникам Маріуполя на гелікоптерах. Два з них були знищені.

Повітряні сили Збройних сил України на 16 гелікоптерах виконували спеціальне завдання з доставки допомоги військовослужбовцям, які боронили Маріуполь, Донецької області.

Про це в інтерв'ю проєкту The Warzone розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

За його словами, загалом у цих спеціальних операціях було задіяно 16 одиниць гелікоптерів Мі-8. Українські пілоти зробили сім вильотів з допомогою захисникам Маріуполя. На 5 і 7 вильотах було збито два гелікоптери Мі-8. Також було знищено ще один гелікоптер, який намагався врятувати пілотів. Кількість загиблих у цих операціях Буданов не розголосив.

Мі-8 забезпечили військовослужбовців на «Азовсталі» зброєю, боєприпасами, медикаментами, продовольством та 72 додатковими бійцями полку «Азов».

«Спеціальну операцію спланувала та провела розвідка Міністерства оборони України. Всі поставки пройшли успішно», – сказав Буданов.

Нагадаємо, 16 травня розпочався порятунок військових із «Азовсталі». Також наголошувалося, що на території заводу було близько 600 поранених українських військових. 40 з них – у тяжкому стані.

Раніше у Генеральному штабі ЗСУ заявили, що гарнізон «Маріуполь» виконав завдання і йому віддано наказ зберегти життя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: