Евакуація з «Азовсталі»: Червоний Хрест не публікуватиме імена військових

Читать на русском
Червоний Хрест не публікуватиме імена та дані захисників маріупольської «Азовсталі», але родичі воїнів можуть надіслати офіційний запит.
facebook.com/mvs.gov.ua

Червоний Хрест не публікуватиме імена та дані захисників маріупольської «Азовсталі», але родичі воїнів можуть надіслати офіційний запит.

Про це йдеться у коментарі представниці організації Мірелла Ходейб Укрінформу.

«Ця інформація є конфіденційною. Нашим пріоритетом є перевірка умов утримання військовополонених та поводження з ними, запобігання зникненню та підтримка їхнього зв'язку з сім'ями. Але ми не публікуватимемо списки чи імена осіб, яких ми відвідували, або тих, кого ми відвідаємо у майбутньому», - зазначила вона.

За її словами, реєстрація українських військових допоможе їм почуватися у безпеці та «не зникнути безслідно».

Ходейб додала, що сім'ї полонених із «Азовсталі» можуть звернутися до Центрального агентства з розшуку МКЧХ, щоб перевірити інформацію. Це можна зробити електронною поштою [email protected], а також за телефонами +41 22 730 3600 або +380 800 300 155.

Раніше в міськраді Маріуполя заявили, що окупанти росії та ватажки «ДНР» планують знести завод «Азовсталь», що знаходиться в Маріуполі, на його місці хочуть створити паркову зону.

16 травня розпочався порятунок військових із «Азовсталі». Також наголошувалося, що на території заводу було близько 600 поранених українських військових. 40 з них – у тяжкому стані.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: