В Україні на боці росії воюють неонацисти та праві екстремісти – Spiegel

Читать на русском
В Україні на боці росії воюють правоекстремістські та неонацистські угруповання Русич та Імперський легіон.

Правоекстремістські та неонацистські угруповання беруть участь у війні в Україні на боці росії.

Це випливає із конфіденційного звіту Федеральної розвідувальної служби Німеччини, з яким ознайомилися журналісти газети Spiegel.

За даними розвідки, в Україні воюють підрозділ організації «Російський імперський рух» – «Імперський легіон» – і група «Русич». Вони вже брали участь у війні на Донбасі у 2014 та 2015 роках.

Росія є правонаступником нацистської ідеології – Подоляк прокоментував заяву Лаврова про євреївЛавров свої антисемітські висловлювання доводить, що росія є правонаступником нацистської ідеології, вважає Подоляк.

Після початку повномасштабної війни заступник керівника «Імперського легіону» загинув, а керівника Дениса Гарієва було важко поранено.

Газета зазначає, що «Російський імперський рух» – ультранаціоналістичне угруповання, відоме своїми антисемітськими, анти-ЛГБТ та антиукраїнськими поглядами. Група «Русич», у свою чергу, могла бути пов'язана з приватною військовою компанією «Вагнера». Окрім участі у боях на Донбасі, вона могла брати участь у війні у Сирії.

У звіті йдеться, що группа «Русич» була «відома своєю особливою жорстокістю».

Як пишуть автори доповіді, співпраця росії з цими угрупованнями «доводить до абсурду нібито причину війни – так звану «денацифікацію» України».

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали про те, що у кремлі почали шукати заміну однієї з основних тез пропаганди – «денацифікація» України. У ході соціологічних опитувань з'ясувалося, що росіяни не розуміють сенсу і не можуть розшифрувати цей термін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: