Українські вертолітники-миротворці знищили базу бойовиків у Конго

Читать на русском
Такі завдання для пілотів вертолітного загону ООН знаходяться в порядку речей - вони виконуються відповідно до мандату Місії ООН в Конго
Вертоліт Мі-8 українського авіазагону в КонгоFacebook

Українські миротворці в рамках діяльності місії ООН в Конго знищили базу незаконного збройного формування, яке тероризувало місцевих жителів і воювало проти законного уряду країни.

Про це написав помічник командира 18-го окремого вертолітного загону Демократичної Республіки Конго Олександр Савченко на своїй сторінці в Facebook.

Тероризм у світі: які країни постраждали найбільшеДва роки поспіль до трійки лідерів за рівнем тероризму входять Афганістан, Ірак і Нігерія. Детальніше – на інфографіці.

«В результаті численних нападів повстанців на населені пункти в провінції Північне Ківу продовжує гинути мирне населення. Бойовики з терористичного угруповання під назвою Альянс демократичних сил (ADF - Allied Democratic Forces) все частіше грабують і спалюють місцеві поселення. У зв'язку з цим президент Демократичної Республіки Конго Фелікс Чісекеді звернувся до уряду сусідньої Уганди з проханням спільно протидіяти злочинам бойовиків» - написав він.

Савченко додав, що з грудня 2021 року війська Конго та Уганди ведуть операцію по боротьбі з бойовиками. Однак проти регулярних військ грає гірська місцевість і повна відсутність інфраструктури в районі - тому надія тільки на авіацію ООН. Українські військові з повітря підтримують наступ на контрольовані бойовиками райони. Цього разу з вертольотів Мі-8 ВПС України були завдано ударів по базі бойовиків біля міста Буніа.

Українські пілоти блискуче виконали завдання, рознісши базу бойовиків залпами некерованих ракет. Бойовики навіть не змогли вчинити опору українським вертолітникам. Савченко підкреслив, що такі завдання для пілотів вертолітного загону ООН знаходяться в порядку речей - вони виконуються відповідно до мандату місії ООН в Конго.

Нагадаємо, що в липні 2021 року президент України Володимир Зеленський розпорядився залучити до миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй зі стабілізації ситуації в Конго ще 40 українських військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: