Відновлення після війни: в ОПУ відзвітували про роботу у 4 областях

Читать на русском
У Київській, Чернігівській, Житомирській та Харківській областях продовжуються роботи з відновлення електрики, водопостачання та газопостачання.
фото ОПУ

У Київській, Чернігівській, Житомирській та Харківській областях продовжуються роботи з відновлення електрики, водопостачання та газопостачання у населених пунктах, які постраждали через російське вторгнення.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко у Telegram у вівторок, 17 травня.

В Україні створять довідник із найкращими прикладами містобудуванняДля повоєнного відновлення міст України створять довідник із найкращими прикладами зі світової практики містобудування.

Зокрема, він докладно озвучив хід робіт у кожній з областей.

  • Київщина: за добу відновили електрику у 15 населених пунктах. В Ірпіні на 96% відновлено газопостачання.

  • Чернігівщина: триває відновлення електромережі, водоканалу, лікарень та дитячих садків. У Ніжинському районі на дорозі Р-67 влаштований тимчасовий проїзд замість зруйнованого.

  • Житомирщина: у квітні уряд виділив громадам області 100 млн грн на відновлення інфраструктури в районах, що найбільш постраждали від російської агресії. Кошти підуть на ремонт мереж тепла, газу, води, електроенергії, а також на розбирання руйнувань, ремонт покрівель, заміну вікон і дверей, ліквідацію вибоїн на дорогах та інше.

  • У Народицькій територіальній громаді продовжуються роботи з розмінування. У селищі Вакуленчук провели обстеження водонапірної башти. У селі Сінгури та в Малинській територіальній громаді обстежили пошкоджені житлові будинки. Також продовжуються роботи з відновлення газопроводу Залісся-Грезля Народицької територіальної громади.

  • Харківщина знову зі світлом. Лише за один день вдалось підключити 5400 споживачів центру області, також підключено 506 споживачів у селах Кулиничі та Мала Данилівка. Крім того, відновили електрику в селах Баранівка, Козачок, Чорноглазівка, Коробки для 1667 мешканців.

  • До газу о газу підключено 2500 людей в Дергачах на Харківщині, а також 1030 абонентів у селах Івашки, Олександрівка, Одноробівка, Гур'їв Козачок, Перовське та Лютівка. У Чугуєві полагодили водопровід, щоб люди мали хоча б холодну воду у своїх квартирах. Роботи тривають.

«У Харкові 16 травня відновив роботу міський транспорт. Маршрути корегуються в залежності від місця ремонтних робіт», – додав Тимошенко.

Нагадаємо, у Київській області повністю відновили водопостачання.

У Харкові готуються незабаром запустити метрополітен.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: