На Полтавщині судять двох військових рф за артобстріли Харківської області

Читать на русском
У Полтавській області розпочався другий в Україні судовий процес над військовослужбовцями російської армії Олександром Бобикіним та Олександром Івановим.
скрін з відео

На Полтавщині розпочався другий в Україні судовий процес над військовослужбовцями російської армії, яких підозрюють у порушенні законів війни.

Про це повідомило видання Грати.

У ЄС підтримали створення трибуналу, який судитиме рф за військові злочиниУ Європарламенті підтримали резолюцію щодо створення трибуналу для військових злочинів росії проти України.

Суд розпочався у четвер, 19 травня.

Двох громадян росії – Олександра Бобикіна та Олександра Іванова – звинувачують у артилерійському обстрілі по території Харківської області.

За даними слідства, у перший день військового вторгнення росії в Україну вони з систем залпового вогню «Град» обстріляли Харківщину з російської, а потім і з української території. Снаряди влучили в житлові будинки у Козачій Лопані та ветеринарний ліцей у селищі Ветеринарне під Дергачами.

Бобикін та Іванов повністю визнали свою провину та погодилися давати свідчення, тому прокурор попросив розглядати справу без вивчення доказів. Обом загрожує позбавлення волі від восьми до 12 років за статтею про порушення законів та звичаїв війни (ст.438 КК України).

Нагадаємо, першим підсудним російським військовим в Україні став Вадим Шишимарін. Суд над ним розпочався цього тижня у Києві. Його звинувачують у вбивстві мирного мешканця на Сумщині. Шишимарін також визнав провину, йому загрожує довічне ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: