Резніков озвучив чисельність російського угруповання в Україні

Читать на русском
Зараз проти України діє 91 батальйонно-тактичне угруповання (БТГ). Ще 55 БТГ знаходяться в процесі відновлення і в резерві
Олексій Резніковslovoidilo.ua

Російське угруповання військ, яке воює в Україні, за найбільшими прикидками не перевищує 167 тисяч осіб, включаючи сюди російські резерви. Російські війська зазнали великих втрат в Україні.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час свого виступу в Раді закордонних справ Європейського Союзу.

Майже 28 тисяч убитих: нові дані Генштабу про втрати російської арміїЗа час війни вбито 27 тисяч 900 російських військових, знищено 1235 танків, 201 літак, 167 вертольотів.

«Попри величезні втрати, росіяни досі значно перевершують нас у важкій зброї. В першу чергу - в авіації, а також в бронетехніці, РСЗВ, артилерії. За даними української розвідки, загальне об'єднане угруповання військ, яке застосовується проти України (з урахуванням резервів) налічує близько 167 тис.особового складу» - розповів він під час зустрічі міністрів оборони ЄС і генерального секретаря НАТО.

За словами Рєзнікова, на цей час проти України діє 91 батальйонно-тактичне угруповання (БТГ). Ще 55 БТГ знаходяться в процесі відновлення і в резерві, і можуть бути залучені протягом одного або двох місяців. Сумарно українськими військовими в ході бойових дій знищено не менше 17 БТГ рашистів.

Нагадаємо, раніше Резніков визнав, що бойові дії з росією [переходять у тривалу фазу. Російські окупанти будують оборонні споруди на захоплених територіях.

Раніше в ОПУ розповіли, як влада росії намагається виправдатися за геноцид українців, називаючи війну «попереджувальною відсіччю агресії» та «вимушеним превентивним заходом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: