Пентагон анонсував другу зустріч групи військової підтримки України на базі Рамштайн

Читать на русском
Передбачається, що на зустрічі союзники обговорять і узгодять обсяги подальшої військової допомоги Україні
Ілюстративне фотоFacebook

Координаційна група з надання військової допомоги Україні 23 травня проведе другу зустріч на базі Рамштайн у Німеччині. Зустріч проводитиметься в онлайн-форматі, в ній візьмуть участь понад 40 держав.

Про це заявив прессекретар Пентагону Джон Кірбі на брифінгу 20 травня.

Пропонуємо партнерам визнати, що росія понесе матеріальну відповідальність за свої злочини – ЗеленськийРосійські окупанти не визнають себе агресорами, але нікого не цікавить, що вони там взагалі визнають. Партнерам пора визнати та прийняти той факт, що росія повинна понести матеріальну відповідальність за свої дії

«Друга зустріч Контактної групи з оборони України відбудеться в понеділок. Вона пройде онлайн. Міністр Ллойд приєднається з Пентагону» - сказав він.

Кірбі додав, що глава Міністерства оборони США Ллойд Остін вже направив міністру оборони України Олексію Резнікову повідомлення про зустріч. Передбачається, що на зустрічі союзники обговорять і узгодять обсяги подальшої військової допомоги Україні.

Нагадаємо, США передадуть Україні зенітні ракетні комплекси Patriot, які увійдуть в новий пакет допомоги розміром в 40 млрд доларів, схвалений 19 травня Сенатом США.

Вже в липні Україна зможе отримати перші зенітні самохідки Gepard від Німеччини - відомо, що передадуть 15 одиниць техніки. До них буде отримано близько 60 тисяч снарядів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: