У Білому домі розповіли, коли Байден підпише указ про 40 млрд доларів для України

Читать на русском
Сенат схвалив законопроєкт про 40 млрд доларів для України в момент, коли президент Байден відправився в турне країнами Азії
Джозеф БайденAssociated Press

Президент США Джозеф Байден підпише законопроєкт про виділення Україні 40 мільярдів доларів допомоги вже 20 травня, в п'ятницю, під час свого турне країнами Азії.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на заяву Білого дому.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

Відзначається, що Сенат схвалив законопроєкт про 40 млрд доларів для України в момент, коли президент Байден відправився в турне країнами Азії - зокрема, в Південну Корею і Японію. Однак відкладати надання Україні військової допомоги немає можливості, тому, щоб не чекати повернення Байдена до Вашингтона, він підпише законопроєкт в дорозі.

Таким чином, документ буде підписаний 20 травня, в ході візиту Байдена до Південної Кореї.

Нагадаємо, 19 травня Сенат Конгресу США схвалив виділення Україні допомоги у розмірі 40 мільярдів доларів. Ці кошти будуть спрямовані на військову та гуманітарну підтримку України. 11 травня законопроєкт був схвалений Палатою Представників Конгресу. Тепер залишився тільки підпис Байдена.

В ОПУ вже заявили, що голосування американського Сенату про надання Україні чергової військової допомоги розміром в 40 млрд доларів було історичним, оскільки раніше жодна країна не отримувала такого обсягу допомоги від Вашингтона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: