Встановлено військових рф, які з танків розстріляли лікарню у Тростянці

Читать на русском
ДБР встановило російських військових, які у березні з танків розстріляли лікарню у Тростянці на Сумщині.
ілюстративне фотоGetty Images

ДБР повідомило про підозру двом військовослужбовцям 1 танкового полку 2 гвардійської Таманської мотострілецької дивізії, які фактично розстріляли приміщення Тростянецької райлікарні в Сумській області.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у Telegram у п'ятницю, 20 травня.

Зізнався у вбивстві: в Києві розпочався перший суд над російським окупантом (доповнено)Підозрюваний 21-річний російський військовий був командиром відділення в/ч 32010 4 танкової Кантемирівської дивізії московської області.

За інформацією слідства, у березні, під час окупації Тростянця, війська рф оточили кількома танками місцеву лікарню і підступно відкрили вогонь по медичній установі.

«ДБР встановило, що команду прицільного вогню зі 125-мм гармати віддав командир танку Т-72, ​​уродженець Республіки Татарстан Петро Смірнов. Йому, а також навіднику-оператору Айнуру Мухаметжанову, повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 12 років.

Нагадаємо, на Полтавщині розпочався другий в Україні судовий процес над військовослужбовцями російської армії, яких підозрюють у порушенні законів війни.

Першим підсудним російським військовим в Україні став Вадим Шишимарін. Суд над ним розпочався цього тижня у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: