Зізнався у вбивстві: в Києві розпочався перший суд над російським окупантом (доповнено)

Читать на русском

Підозрюваний 21-річний російський військовий був командиром відділення в/ч 32010 4 танкової Кантемирівської дивізії московської області.

У середу, 18 травня, Солом'янський суд столиці розпочав засідання щодо російського військового Вадима Шишимаріна, якого звинувачують у вбивстві мирного мешканця Сумської області.

Про це стало відомо під час засідання суду.

Підозрюваний 21-річний російський військовий був командиром відділення в/ч 32010 4 танкової Кантемирівської дивізії московської області. Проти нього було відкрито кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 ККУ).

Перший суд над російським військовим у справі про вбивство цивільного — наживоUA:Перший

За даними слідства, вбивство сталося 28 лютого у селищі Чупахівка. Вадим Шишимарін та ще його четверо товаришів по службі тікали після того, як їхню колону розбили. Вони обстріляли із автоматів приватний автомобіль та привласнили його.

Дорогою окупанти побачили беззбройного мешканця села, який йшов із велосипедом уздовж узбіччя та розмовляв по телефону. Підсудний вистрілив у голову 62-річного чоловіка. Він помер вдома.

Російський військовий Вадим Шишимарін під час досудового розслідування зізнався, що він убив мирного жителя на Сумщині. Йому загрожує довічне ув'язнення, розповів прокурор Офісу генерального прокурора Андрій Синюк у коментарі Суспільному.

«Шишимарін звинувачується в тому, що, будучи командиром відділення Кантемирівської танкової дивізії у складі росії, 24 лютого незаконно вторгся на територію України і 28 лютого з автомата Калашникова вбив беззбройного мирного жителя, який нічим не погрожував, на території Сумської області», - розповів Синюк.

При цьому прокурор додав, що після цього зловмисник разом зі своїми товаришами по службі викрав автомобіль для того, щоб залишити Україну.

«Шишимарін звинувачується в «Порушенні законів та звичаїв війни та умисному вбивстві людини». За скоєння злочину максимальний захід покарання - довічне позбавлення волі», - наголосив Синюк.

Раніше ми повідомляли про те, що окупанти фосфорними боєприпасами повністю знищили школу в Авдіївці.

Також нагадаємо, на Херсонщині обстріляли колону авто з цивільними, троє загиблих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: