Армія рф безуспішно вела штурмові дії в напрямку Сєвєродонецька – Генштаб

Читать на русском
Російська армія вела наступ у напрямку Сєверодонецька, в районі населеного пункту Веселе та Новодарівка, але зазнала втрат і відступила.

Російська армія вела штурмові дії у напрямку населеного пункту Сєвєродонецьк. Успіхом вони не увінчалися – окупанти зазнали втрат і були змушені відступити. Ведуться також бойові дії у районі населеного пункту Тошківка.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямах істотних змін у положенні підрозділів збройних сил Білорусі не зафіксовано.

На Сіверському напрямку противник проводить інженерне обладнання позицій у районі населеного пункту Азаровка Брянської області. З артилерії та мінометів було обстріляно населені пункти Бояро-Лежачі, Бруски, Старі Вирки Сумської області та Грем'яч Чернігівської області.

На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосереджує утримання зайнятих рубежів. Намагається проводити контратаки з метою відновлення втрачених позицій.

Продовжувалися бойові дії в районі населених пунктів Тернове та Веселе. Крім того, ворожі обстріли зафіксовані поблизу Російських Тишків.

На Слов'янському напрямку противник обстрілював цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Довгеньке, Велика Камишеваха та Долина.

У рф шукають «цапа-відбувайла» серед командирів: у британській розвідці пояснили, чому це вигідно УкраїніОскільки у росії почали шукати винних у невдачах армії, офіційні особи будуть більше зосереджені на спробах уникнути особистої відповідальності. За таких умов повернути ініціативу росії буде складно.

На Донецькому напрямку ворог активізував наступальні та штурмові дії щодо покращення тактичного становища. Завдавав вогневої ураження з мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та оперативно-тактичної авіації з метою руйнування фортифікаційних споруд українських підрозділів уздовж усієї лінії зіткнення.

На Лиманському напрямку противник періодичний обстрілює цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Діброва та Закотне.

На Бахмутському напрямку, за підтримки артилерії та мінометів, окупанти проводили наступальні дії в районі населеного пункту Вискрива, одночасно намагалися покращити тактичне становище своїх підрозділів неподалік Володимирівки та Василівки. Російські військові зазнали втрат у районі населеного пункту Олександропілля.

На Авдіївському напрямку противник за підтримки артилерії вів штурмові та наступальні дії в районі населеного пункту Веселе – зазнав втрат і відступив.

На Курахівському напрямку ворог вчинив масований артилерійський обстріл цивільної інфраструктури, у тому числі з реактивних систем залпового вогню. Армія рф безуспішно намагалася вести наступ у районах Новомихайлівки та Олександрівки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках вогнем реактивної та ствольної артилерії та мінометів противник вражав інфраструктуру та мирні домогосподарства, вів контрбатарейну боротьбу. У районі населеного пункту Новодарівка зазнав втрат і відійшов на раніше зайняті позиції.

На Южнобузькому напрямі загарбники активних бойових дій не проводили.

У Генштабі зазначили, що зберігається висока ймовірність продовження бойових дій для покращення тактичного становища та виходу на адміністративний кордон Херсонської області.

На Бессарабському напрямі ситуація залишилася без істотних змін.

На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито 14 атак ворога, знищено 8 танків, 14 одиниць бойової броньованої техніки та 6 одиниць автомобільної техніки противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили безпілотник типу «Орлан-10».

Нагадаємо, у Харківській області за два тижні Збройні сили України звільнили від російських окупантів 23 населені пункти.

Тим часом секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що війна незабаром не закінчиться, адже росія поки що не така слабка, як хотілося б.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: