Звільнення Харківщини: ЗСУ відвоювали вже понад 20 населених пунктів

Читать на русском
На Харківщині за два тижні Збройні сили України звільнили від російських окупантів 23 населені пункти.

У Харківській області за два тижні Збройні сили України звільнили від російських окупантів 23 населені пункти. Контрнаступ на цьому напрямі продовжується.

Про це на пресконференції 19 травня повідомив заступник начальника Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Війська України вийшли до лінії державного кордону в Харківській областіРашистські загарбники були відкинуті за лінію державного кордону, сили ТрО контролюють прикордонну смугу

«На Харківському напрямку з 5 травня вже звільнили 23 населені пункти з-під російської окупації. Ворог намагається стримати настання наших військ. росія не припиняє обстрілу Чернігівської та Сумської областей, щоб відвернути наші сили від основних напрямків», – сказав Громов.

Заступник начальника Генштабу наголосив, що оперативна мета окупантів залишається без змін – вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

На Донецькому напрямку ворог намагається наступати по всій лінії зіткнення із застосуванням авіації. Активні бойові дії продовжуються на Сєверодонецькому, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямах.

У Генштабі додали, що окупанти поступово втрачають наступальні здібності. Також зберігається можливість ведення бойових дій за іншими напрямками, щоб не допустити перекидання українських сил.

В акваторіях Чорного та Азовського морів зберігається загроза ракетних ударів територією України з корабельного складу росії.

Нагадаємо, у Харкові сьогодні рано-вранці знову був ворожий обстріл - обійшлося без постраждалих. На день раніше російський снаряд у Харкові влучив у приватний будинок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: