Продовження воєнного стану: Веніславський пояснив необхідність терміну в 3 місяці

Читать на русском
Нардеп СН Федір Веніславський пояснив, чому президент України Володимир Зеленський запропонував продовжити воєнний стан одразу на 3 місяці.
sluga-narodu.com

Президент України Володимир Зеленський запропонував продовжити воєнний стан одразу на 3 місяці, бо будь-який контрнаступ ЗСУ на фронті потребує більше часу, ніж оборона.

Про це заявив народний депутат фракції «Слуга народу», член парламентського комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, повідомляється на сайті СН у четвер, 19 травня.

Арестович озвучив нові можливі терміни тривалості війни з росієюПродовжувати воєнний стан кожного разу на 30 днів - це все одно, що кожного разу давати українцям неправдиву надію на швидке завершення війни

«З 24 лютого ми вже двічі продовжували воєнний стан. Зараз ми розуміємо, що ворог зосередився на будівництві фортифікаційних укріплень на територіях, які він тимчасово контролює. Перехід у контрнаступ – це значно складніші завдання, ніж оборона. Тож маємо усвідомлювати, що звільнити всю територію України протягом найближчого місяця ми навряд чи зможемо», – сказав Веніславський.

За його словами, є ще й юридична складова такого рішення. Коли президент запроваджує правовий режим воєнного стану, а парламент затверджує, Україна має інформувати ООН про обмеження конституційних прав і свобод, які запроваджуються в умовах воєнного стану.

«Ми двічі продовжували цей режим і кожного разу наші дипломати звертаються до ООН та пояснюють, які саме обмеження діятимуть. Щоб щомісяця не повторювати цю процедуру, є рішення про продовження воєнного стану на 3 місяці. Якщо до цього вдасться звільнити Україну, то ми просто скасуємо воєнний стан», – пояснив депутат.

Нагадаємо, 18 травня у Раді зареєстрували законопроект №7389 про продовження воєнного стану в Україні з 25 травня ще на 90 діб.

Перед цим ВР продовжувала воєнний стан у квітні – на 1 місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: