День вишиванки-2022: хто з політиків привітав та опублікував патріотичне фото

Читать на русском

День вишиванки 19 травня відзначають в Україні. Фото політиків у вишиванках та привітання – у добірці Слово та діло.
Пес-сапер ДСНС Патрон

В Україні – День вишиванки. Це свято, до речі не офіційне, відзначають щороку третього четверга травня. Його було засновано у 2006 році студентами Чернівецького національного університету.

У мирний час у День вишиванки зазвичай відбуваються святкові заходи, флешмоби та концерти, але під час воєнного стану масові заходи заборонені. Проте одягнути сьогодні вишиванку, хай навіть удома, буде дуже важливим для українців під час війни.

У добірці «Слово і діло» – хтось із політиків привітав із Днем вишиванки та опублікував традиційне фото.

З Днем вишиванки українців привітав президент Володимир Зеленський: «Бажаю здоров'я, сильна, смілива, незламна та вільна. З Днем вишиванки, Україно!».

До привітань приєдналася і перша леді. «Цей день українці відзначають багато років, але війна наповнила його новим щемливим змістом. Можливо, вперше ми так гостро відчуваємо сенс відомого вислову про «вишитий код нації». Вперше це стало настільки особистим і гострим. Вперше це про наші страшні втрати й про обов’язкову перемогу над ворогом і горем», – написала Олена Зеленська.

Поздоровила зі святом посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс. Вона зазначила, що під час російського вторгнення День вишиванки став ще важливішим.

Посол Євросоюзу в Україні Матті Маасікас також звернув увагу на особливий символізм свята. Цікаво, що у своєму привітанні він порівняв протистояння українців та росіян із битвою гобітів та орків у «Володарі кілець». «Відважним гобітам Толкієна Більбо та Фродо допоміг мітрил – кольчуга зі старовинної тканини з вплетеною в неї історією. Вишиванка – це український мітрил», – сказав посол.

Архівне фото у вишиванці опублікував народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

Його колега по фракції Ірина Геращенко опублікувала свіже фото у вишиванці.

У вишиванках сьогодні також українська делегація в Європейському парламенті.

Відеовітання разом із дружиною Мариною випустив п'ятий президент та нардеп Петро Порошенко. «З нами сьогодні у вишиванках – ви, українці усього світу. Ті, яких винесли на далекі береги давні хвилі еміграції. І ті, які опинилися в інших країнах з кінця лютого. Так ми засвідчуємо: ми разом, ми непереможні, і ми пишаємося тим, що ми є українці», – заявив Порошенко.

Привітали українців також генеральна прокурорка Ірина Венедіктова та народний депутат Дмитро Разумков.

«Зараз нам доводиться боротися за нашу свободу, бо ворог хоче знищити Україну, українців і все українське. Але потужним гарматам і ракетам Зла не розірвати найтонші нитки в нашому національному міцному сплетінні візерунків, що символізують добро, любов, пам‘ять роду», – написала генпрокурорка.

Фото разом із колегами у вишиванках опублікував мер Івано-Франківська Руслан Марцінків. «Вірю, що не за горами той день, коли українці зможуть зняти камуфляж і по всій країні вбратися у вишиванки, щоб відсвяткувати перемогу», – зазначив він.

Мер Чернівців Роман Кличук разом із командою міської ради вийшли на традиційну хвилину мовчання у вишиванках.

Пес Патрон, хоч і не політик (але за популярністю, напевно, обійшов би будь-кого), але теж одягнув вишиванку на честь свята.

Нагадаємо, в нашому огляді також можна подивитися, хто з політиків викупався в ополонці на Водохреще у 2022 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: