Хто з політиків сьогодні вдягнув вишиванку

Читать на русском

День вишиванки святкують сьогодні в Україні та в усьому світі. Хто з політиків причепурився на честь свята – в огляді Слова і Діла.
Слово і Діло

Шанувальники української культури сьогодні святкують День вишиванки. Неофіційне свято з'явилося порівняно недавно, в 2006 році, проте швидко стало популярним. Щоб долучитися до міжнародної акції досить вдягнути вишиванку на навчання, роботу або просто на прогулянку.

У всій Україні сьогодні пройдуть святкові заходи та флешмоби. Наприклад, на двох станціях київського метро сьогодні вранці безкоштовно пропускали пасажирів у вишиванках. Марші вишиванок пройдуть у Запоріжжі, Харкові та Маріуполі.

І, звичайно ж, який український політик проігнорує такий випадок показати свій патріотизм. «Слово і Діло» подивилося, хто з народних обранців і чиновників сьогодні покрасувався у вишиванці.

У Верховну Раду у вишиванках сьогодні прийшли багато нардепів. Зокрема, Юрій Бублик, Олександр Бакуменко, Ніна Южаніна, Ганна Гопко, Олексій Рябчин, Вікторія Войціцька, Вікторія Сюмар та Ірина Луценко. У вишиванці були також помічені спікер парламенту Андрій Парубій і віце-спікер Ірина Геращенко.

До флешмобу долучилися також деякі міністерства. Фото у вишиванці опублікувала заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Наталія Бойко. Сам міністр також вдягнув вишиванку.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець вдягнув вишиванку ще вчора.

У повному складі в акції взяло участь Міністерство закордонних справ України, Міністерство молоді та спорту, Міністерство інфраструктури і Міністерство економічної політики, а також Адміністрація президента.

У вишиванці також «засвітилися» віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, голова Харківської обладміністрації Юлія Світлична та секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сьогодні перебуває з робочим візитом у Харкові й також у вишиванці.

Президент України Петро Порошенко вишиванку не вдягнув і обмежився лише привітанням зі святом.

Нагадаємо, християни східного обряду 17 травня святкують Вознесіння Господнє.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: