Водохреще-2022: хто з політиків скупався в ополонці на свято

Читать на русском

На Водохреще 2022 в ополонку занурювалися Ілля Кива, Євген Шевченко, Галина Янченко, Сергій Надал, Богдан Андріїв та інші політики.
Мер Ужгорода Богдан Андріївfacebook.com/BohdanAndriyivPolitics

Сьогодні, 19 січня, християни східного обряду святкують Хрещення Господнє – третє, найбільше та завершальне свято новорічно-різдвяного циклу. За традицією цього дня освячують воду та окроплюють нею будинки, а також занурюються в ополонку. Саме останньої традиції багато років охоче дотримувалися українські політики. Як було цьогоріч – у матеріалі «Слово і діло».

А цього року політиків, які купаються на Водохреще, помітно поменшало. Чи вони перестали демонструвати це у соціальних мережах, чи це вже «не модно». Крім того, свою роль відіграє пандемія коронавірусу.

У Православній церкві України вкотре нагадали, що купання в ополонці на Хрещення не має нічого спільного зі «змиванням» гріхів: «Бо гріх – це не зовнішня проблема, а внутрішня хвороба душі. І щоб її вилікувати, потрібно спочатку її виявити, від щирого серця покаятися і змінитися за допомогою Божою та через Таїнства Церкви».

В 2021 році більше купалися представники місцевої влади. На це Водохреще не пірнав у воду столичний мер Віталій Кличко – днями він повідомив, що повторно захворів на коронавірус.

Скупався мер Тернополя Сергій Надал, він був разом із головою Тернопільської облради Михайлом Головком.

«Разом із побратимами-свободівцями на Водохреще традиційно поринаємо в освячену воду. Щиро бажаємо всім вам відчути цю цілющу силу освяченої води, наповнитися істинною благодаттю, міцністю духовною та фізичною!» – написав Головко.

Купався також мер Ужгорода Богдан Андріїв: «Як і кілька років поспіль, сьогодні, в день Хрещення, приєднався до багатьох ужгородців, які молитвою та освяченням води відзначають це велике свято. Занурився у воду, бо переконаний: вона у цей день зцілює, очищає нашу душу та тіло. Морозець і бадьора вода надають яскравості позитивним емоціям».

Міський голова Сум Олександр Лисенко у Фейсбуці теж продемонстрував, як пірнув у ополонку.

Ризикнули зануритися у крижану воду й народні обранці. Ще вночі це зробив депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива.

А це його колега по фракції Юрій Загородній.

Купався також колишній слуга народу, а нині позафракційний нардеп Євген Шевченко.

«Пірнати в ополонку на Водохреще для мене хороша традиція останніх 15 років. Цього дня вода справді цілюща, ще жодного разу не захворіла після купання. Лише легкий шок, а згодом – відчуття легкості та бадьорості. Цього року також вірна традиції. Зі святом, друзі!» – написала нардеп від «Слуги народу» Галина Янченко, супроводжуючи вітання своїм фото.

До речі, цього року на Водохреще купалося чимало «слуг народу». Наприклад, Юлія Яцик.

Або Орест Саламаха. «Нехай свята йорданська вода зцілить дух і тіло, додасть сил і сил на нові звершення та добрі справи! Всім міцного здоров'я, миру, щастя, добробуту та Божого благословення!» – написав депутат.

«Традиція є традицією. Водохреще бадьорить, очищає всі думки і налаштовує на активність», – вважає нардеп Олександр Федієнко.

Відео вже після пірнання в ополонку записав член групи «За майбутнє» Сергій Рудик.

Тут можна переглянути торішню добірку фото та відео з політиками, які купалися на Водохреще-2021.

Нагадаємо, якщо ви все-таки вирішили скупатися в ополонці на Водохреще, список спеціально підготовлених для цього локацій у Києві можна переглянути тут.

Не варто забувати і про правила купання, їх роз'яснили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: