Справа ексдиректора порту «Чорноморськ»: підозрюваного оголосили в розшук

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку оголосили в розшук підозрюваного посередника в одержанні хабара колишнім керівником морського порту.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук директора ТОВ «Автотехцентр» Дмитра Травинова, якого слідство вважає посередником в одержанні неправомірної вигоди колишнім виконувачем обов'язків керівника державного підприємства «Морський торговельний порт «Чорноморськ» Ігорем Шевченком.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті НАБУ.

«Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні за підозрою у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів спільно з керівником ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ», – інформує відомство.

Раніше, як дізналося «Слово і діло», Вищий антикорупційний суд стягнув на користь держави понад 2 млн грн застави, внесеної за Травинова. Як стверджувалося, підозрюваний не виконав свої процесуальні обов'язки, передбачені ч. 7 ст. 42 КПК. Ішлося про не прибуття до прокурора, детектива або суду за викликом.

Нагадаємо, 10 грудня Шевченка разом із посередником викрили на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, керівник порту «Чорноморськ» та його посередник висловили пропозицію до представника приватної компанії надати неправомірну вигоду у розмірі 250 тисяч доларів.

Ці гроші вони вимагали за схвалення кредитором в особі ДП «МТП «Чорноморськ» плану санації боржника – приватної фірми, справа про банкрутство якого розглядається в одному із господарських судів. Схвалення плану санації за умови затвердження її судом надало би змогу компанії-інвестору, у представника якої вимагали неправомірну вигоду, відновити господарську діяльність на території порту. Пізніше їм повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: