84-й день повномасштабної війни: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Читать на русском
Російські війська намагаються проводити наступ та посилити угруповання. Крім того, окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по всій території України.

Російська армія здійснює вогневий вплив вздовж усієї лінії зіткнення та в глибині оборони українських військ у Донецькому операційному районі та на Слов'янському напрямку, а також вживає заходів для посилення наступального угруповання.

Про це йдеться у зведенні Генштабу на ранок 18 травня.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання щодо посилення українсько-білоруського кордону у Брестській та Гомельській областях.

Для демонстрації присутності та сковування дій підрозділів Сил оборони України противник продовжує утримання у прикордонних районах Брянської та Курської областей підрозділи збройних сил рф. В окремих районах противник посилює систему протиповітряної оборони та інженерного обладнання позицій.

Окупанти продовжують артилерійські обстріли позицій наших військ та об'єктів цивільної інфраструктури у прикордонних населених пунктах Чернігівської та Сумської областей.

На Харківському напрямку противник зосередився на утриманні позицій і запобіганні подальшому просуванню наших військ. Агресор здійснює артилерійські обстріли населених пунктів Циркуни, Російські Тишки, Черкаські Тишки та Питомник.

В ISW розповіли, чому росія могла погодитися на евакуацію гарнізону «Азовсталі»Російські окупанти хочуть оголосити Маріуполь своїм містом. До того ж навряд чи росія стримає обіцянку щодо обміну українських військових

На Слов'янському напрямку окупанти наступають на населений пункт Довгеньке.

На Донецькому напрямку ворог продовжує наступ на Лиманському, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках.

На Лиманському напрямку противник вів наступ з метою встановлення повного контролю над населеним пунктом Дробишеве та блокування Лимана з півночі.

На Бахмутському та Сєверодонецькому напрямках для авіаційної підтримки наступальних дій агресор зосередив у Луганській області до 15 вертольотів.

У Маріуполі основні зусилля ворог зосереджується на блокуванні наших підрозділів у районі заводу «Азовсталь».

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог посилює угруповання військ для проведення наступу на Пологи – Оріхів.

На Южнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій.

На Миколаївському напрямку російські військові розгорнули на вогневих позиціях до десяти батарей реактивної та до восьми ствольної артилерії.

На Криворізькому напрямку російські війська проводили демонстративні дії з метою сковування українських військ, удосконалювали інженерне обладнання та поповнювали запаси.

За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Сухопутних військ було уражено 10 безпілотників оперативно-тактичного рівня, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил знищили один безпілотник та чотири крилаті ракети.

На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито 12 атак ворога, знищено 3 танки, 3 артилерійські системи, 6 одиниць бойової броньованої техніки та 7 автомобілів противника.

Нагадаємо, Олексій Арестович заявив, що російські війська практично на всіх напрямках почали переходити до оборони.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков попередив, що Україна входить до нової, довготривалої фази війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: