Евакуація військових із «Азовсталі»: Маляр заявила, що іншої формули порятунку не було

Читать на русском
Нинішня формула порятунку захисників Маріуполя є єдиною можливою, заявили в Міністерстві оборони.
novosti.dn.ua

Операція з евакуації українських військових із заводу «Азовсталь» у Маріуполі була єдиною можливою формулою їхнього порятунку.

Про це на брифінгу заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Військова деблокада, на жаль, неможлива в цій ситуації. Іншої формули порятунку, ніж та, яка використовується зараз, не може бути. Це був єдиний вихід», – сказала вона.

Виконали наказ задля збереження життів: захисники Маріуполя звернулись до українцівЗахисники Маріуполя виконали наказ, не зважаючи на всі труднощі, 82 дні відтягували переважаючі сили противника на себе та дали змогу українській армії перегрупуватися.

Маляр знову наголосила, що військові повністю виконали своє бойове завдання: завдяки їхнім діям було не допущено перекидання противником 20-тисячного угруповання на інші напрямки, щоб оточити ЗСУ.

«Наразі операція (з порятунку – ред.) триває. Ця тема дуже чутлива, і це означає, що ми не можемо поширювати інформацію про її деталі, оскільки будь-яка інформація може завдати шкоди цьому процесу», — додала заступник міністра.

Нагадаємо, сьогодні вночі президент Володимир Зеленський оголосив про початок операції із порятунку захисників Маріуполя з «Азовсталі».

Як розповіла віцепрем'єр Ірина Верещук, було евакуйовано 52 важкопоранених українських військових, яких потім розраховують обміняти на російських військовополонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: