У США схвалили пакет заходів для полегшення боргового тягаря України

Читать на русском
США прийняли законопроєкт, який дозволить їм наполягати на пом'якшенні боргового тягаря України перед усіма організаціями, яким Київ винен грошей
Ілюстративне фотоFacebook

У Палаті представників США схвалили законопроєкт, який спрямований на полегшення обслуговування і скорочення зовнішнього державного боргу України, а також на допомогу Києву в залученні фінансування на пільгових умовах.

Про це повідомляє американський телеканал C-SPAN

Ініціативу, яку подав сенатор Демократичної партії США від штату Іллінойс Хесус Гарсіа, підтримали 362 конгресмени. Вона входить до складу пакету законопроєктів, спрямованих проти росії та передбачають ряд нових санкцій проти москви та режиму путіна.

Закон США про ленд-ліз: що це та яке значення програма матиме для УкраїниЗакон про ленд-ліз для України усуне бюрократичні перешкоди на шляху постачання військової допомоги. Докладніше – у матеріалі Слово і діло.

Суть законопроєкту, розрахованого на сім років, полягає в тому, що представники США в кожному міжнародному фінансовому інституті, який кредитував Київ, зможуть домагатися негайного припинення Україною всіх платежів з обслуговування боргу.

Крім цього, адміністрації США ставиться в обов'язок перед комерційними та суверенними кредиторами в усьому світі наполягати на полегшенні боргового тягаря України всіма можливими способами. Перед усіма кредиторами та структурами США також будуть клопотати про всебічне посилення фінансування України.

Нагадаємо, згідно з даними Міжнародного валютного фонду, Україна щомісяця потребує фінансової допомоги у розмірі 5 млрд доларів, щоб підтримувати свою економіку. Першочерговим завданням є пошук способів заповнити цю прогалину в наступні три місяці.

Міністерство фінансів України прогнозує зростання дефіциту державного бюджету з 2,7 млрд доларів у березні до 5-8 млрд доларів у квітні й травні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: