«Референдум» у Херсоні не допоможе рф досягти її політичних цілей – британська розвідка

Читать на русском
Якщо росія проведе референдум щодо включення Херсонської області до складу рф, то вочевидь сфабрикує результати. Однак це не дасть досягнути окупантам бажаної політичної мети в Україні.
Укрінформ

Якщо росія проведе «референдум» щодо включення Херсонської області до складу рф, то вочевидь сфабрикує результати. Однак це не дасть досягнути окупантам бажаної політичної мети в Україні.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Введена росією військово-цивільна адміністрація в Херсоні заявила, що попросить рф включити Херсонську область до складу федерації. Імовірно, за початковим планом вторгнення країна-агресор хотіла за допомогою сфальсифікованих референдумів передати більшість регіонів України під довгострокову проросійську владу.

У британській розвідці зазначають, якщо росія проведе «референдум» про вступ у Херсоні, вона майже напевно зманіпулює результатами, щоб показати явну більшість за вихід з України. Але громадяни Херсонської області, ймовірно, продовжуватимуть демонструвати своє неприйняття російської окупації.

«Той факт, що росії вдалося лише нав’язати проросійське місцеве керівництво в Херсоні, підкреслює неспроможність російського вторгнення досягти своїх політичних цілей в Україні», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, Офіс президента відстежує всі рухи російських окупантів у Херсонській області, фіксує їхні злочини, а також імена колаборантів. Збройні сили України обов'язково звільнять регіон, які б назви чи ідеї приєднання не видумали окупанти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: