Влада Харкова повідомила про поновлення роботи метро: назвали строки

Читать на русском
Харківський метрополітен запрацює вже найближчими тижнями, перед цим метро розселять громадян, які знайшли там притулок.

Харківський метрополітен запрацює вже найближчими тижнями, перед цим з метро розселять громадян, які знайшли там притулок.

Про це повідомив міський голова Ігор Терехов, повідомляє видання Факти ICTV.

Терехов заявив про необхідність запустити метро для поновлення звичного функціонування міста. Метрополітен є основним видом транспорту для харків'ян, але під час війни став найбільшим укриттям.

«Буквально з понеділка почнемо переселяти людей, що живуть на станціях метрополітену, до гуртожитків, надавати їм усі необхідні умови, продукти, медикаменти, постільні речі, дітки ходитимуть до школи, до них ходитимуть вчителі. З малюками займатимуться вихователі дитячих садків, створимо нормальні, людські умови для життя», – заявив мер Харкова.

За його словами, фахівці вже перевірили станції та тунелі на пошкодження. Під час бомбардування постраждав метроміст, але його стан оцінили як задовільний і дозволили проїзд вагонів метро.

«Сьогодні нам дають висновок, що він поки що в нормальному стані, через нього можна пропускати склади метрополітену. Я думаю, тиждень-два, і перші поїзди почнуть ходити метрополітеном», – резюмував Терехов.

Нагадаємо, з понеділка, 16 травня, у Харкові знову запрацює наземний громадський транспорт – перші два тижні проїзд буде безкоштовним.

На початку травня повідомлялося про те, що в Харкові вже не залишилося жодного вцілілого трамвая через постійні обстріли окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: