Робимо все, щоб зберігати максимальну увагу світу до України та наших потреб – Зеленський

Читать на русском
Санкції проти Росії повинні вводитися щотижня. Щоб рашисти на власній шкурі відчули всю ціну війни
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 15 травня, 81-го дня війни проти російських окупантів. Він розповів, що нафтове ембарго проти росії введуть, попри відчайдушний опір Москви, а також нагадав, що попереду дуже багато роботи.

Основне зі звернення президента:

  • Ключове, над чим працює Україна, це зброя і фінансова підтримка, щоб успішно довести війну до кінця.
  • Як би росія не чинила опір, нафтове ембарго проти неї все одно введуть. І санкції проти Росії повинні вводитися щотижня. Щоб рашисти на власній шкурі відчули всю ціну війни.
  • У рамках підтримки інтересу до України у світі 16 травня пройде зустріч президента зі студентами 65 американських навчальних закладів. Така ж зустріч планується зі студентами українських навчальних закладів.
  • На 23 травня заплановано звернення до учасників форуму в Давосі. Цього року конференція буде особливо важливою для України, на ній буде обговорюватися її післявоєнне відновлення.
  • Ведуться переговори щодо евакуації українських військових з Маріуполя. Переговори йдуть дуже складно.
  • Україна очікує прийняття Сполученими Штатами Америки важливих рішень - нового суттєвого пакету підтримки та детального опрацювання відновленої програми ленд-лізу.
  • Окупанти досі не хочуть визнавати, що знаходяться в глухому куті та що їх так звана спецоперація вже збанкрутувала. Які б спроби встановити свою владу вони не зображували, потрібно пам'ятати, що на українських територіях рашисти знаходяться тимчасово і будуть вибиті звідти якомога швидше.

Нагадаємо, в Офісі президента вважають, що Україна не зможе завершити війну проти росії в цьому місяці, але зможе вже у 2022 році. За умови, що західні партнери введуть нафтове ембарго і поставлять танки, літаки та артилерію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: