По Авдіївському коксохіму загарбники здійснюють обстріли вже другу добу - ДонОВА

Читать на русском
Найактивніші обстріли зараз на авдіївському напрямку. Другий день поспіль росіяни завдають удару по Авдіївському коксохімічному заводу.
Ілюстративне фотоджерело: ТСН

Російські окупаційні війська другий день поспіль завдають ударів по Авдіївському коксохімічному заводу. Внаслідок чого одного працівника поранено, пошкоджено частину обладнання.

Про це начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив у Фейсбуці.

«Найактивніші обстріли – на авдіївському напрямку. Другий день поспіль росіяни завдають удару по Авдіївському коксохімічному заводу – один працівник поранений, пошкоджено частину обладнання», – написав очільник області.

Як він зазначив, внаслідок обстрілів та бомбардувань сьогодні зранку місто Авдіївка було знеструмлене.

«Вчора росіяни завдали два авіаудари по місту, вбивши одну людину і поранивши ще одну. Сьогодні вночі по місту двічі відпрацювала ворожа артилерія – інформації про постраждалих немає, але є пошкоджене житло. За ці два дні в місті пошкоджено щонайменше 11 будинків», – констатував Кириленко.

Згідно з його словами, в Очеретинській громаді загарбники вчора застосували «Смерчі», сьогодні також тривають обстріли з різних гармат по всій лінії фронту у громаді.

Кириленко нагадав, що у Торецьку вчора теж було поранено одну людину, пошкоджено п'ять будинків. Від обстрілу почалася пожежа на одному з підприємств – її оперативно ліквідували рятувальники.

При цьому, два житлові будинки зазнали ушкоджень від влучання керованим ПТУРом у Світлодарську, але мешканці були вже евакуйовані, і обійшлося без жертв.

«Крім того, на Очеретинському та Авдіївському напрямках росіяни спробували прорвати нашу оборону – обидві спроби були відбиті Збройними силами України. Ворог не припиняє спроб прорватися на Мар’їнському напрямку, але ситуація там контрольована», – додав керівник військової адміністрації.

Кириленко опублікував фотографії руйнувань населених пунктів Донеччини, які були здійснені російськими загарбниками протягом кількох останніх днів.

Нагадаємо, що окупанти обстріляли понад 30 населених пунктів на Донбасі, є загиблі.

Напередодні у Луганській військово-цивільній адміністрації повідомили, що російські війська посилили обстріли по всій лінії фронту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: