Біля острова Зміїний ЗСУ підбили нове судно флоту росії

Читать на русском
Біля острова Зміїний ЗСУ підбили нове судно флоту Росії «Всеволод Бобров». За попередньою інформацією, на його борту виникла пожежа.
thepage.ua

Біля острова Зміїний ЗСУ підбили нове судно флоту Росії «Всеволод Бобров».

За попередньою інформацією, на його борту виникла пожежа, повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Бартчук у своєму Telegram-каналі.

«Завдяки діям наших військових моряків спалахнуло судно тилового забезпечення «Всеволод Бобров» - одне з найновіших у російському флоті», - написав Братчук.

За його словами, пошкоджене судно прямує до окупованого росією Севастополя. Ця інформація потребує підтвердження. Проте те, що його підбили у районі Зміїного.

«Сподіваюся, це не остання перемога в районі острова», - додав речник ОВА.

«Всеволод Бобров» - це судно тилового забезпечення льодового класу проєкту 23120. Спущене на воду 2016-го в Санкт-Петербурзі. До складу російського військового флоту прийняте у серпні 2021 року.

Судно здатне виконувати кілька завдань. Зокрема, перевозити вантажі, буксирувати, проводити гідрографічні дослідження, надавати допомогу кораблям. Оснащено системою динамічного позиціонування, двома електрогідравлічними кранами, буксирними лебідками, водолазним комплексом із барокамерою.

Раніше ЗМІ писали про те, що супутники зафіксували російське судно, яке перевозило вкрадене українське зерно до Сирії.

Увечері 13 квітня було завдано ракетного удару по російському крейсеру «Москва», який брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа. Удару по крейсеру завдали українськими протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: