Обстріли Луганської області не припиняються: Гайдай розповів про наслідки

Читать на русском
Російські військові 26 разів за добу обстріляли Луганську область, найбільше – Сєверодонецьк. Загалом пошкоджено 24 житлові будинки.
https://t.me/luhanskaVTSA

Російська армія продовжує обстрілювати житлові квартали на Луганщині. За останню добу було пошкоджено щонайменше 24 будинки, з них 7 – у Сєвєродонецьку. Через загострення ситуації все складніше доставляти гуманітарну допомогу та підтримувати громадський порядок.

Про це розповів голова військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Українські військові відійшли від Попасної на міцніші позиції – ГайдайУ неділю, 8 травня, стало відомо, що українські військові відійшли від Попасної на заздалегідь підготовлені більш міцні позиції.

«Тричі за тиждень ворог відкриває вогонь по одному й тому ж, як то кажуть, «квадрату» в Сєвєродонецьку. Але ж то для росіян «квадрат», а для нас – мирні помешкання, де залишається багато людей. Вчора артилерійські снаряди там впали приблизно о 10-й ранку. Маємо пошкодження різного ступеня сімох багатоповерхівок. Ще три будинки зруйновані в Рубіжному, два – в Гірському, п’ять – у Врубівці, чотири – у Комишувасі, три – у Тошківці. Загалом міста і села Луганщини протягом 11 травня обстріляні 26 разів. Найбільше – Сєвєродонецьк (дев’ять)», – повідомив Гайдай.

Він зазначив, що в такій ситуації стало важче доставляти гуманітарні вантажі: зокрема, вчора біля Лисичанська під обстріл потрапив вантажний автомобіль, внаслідок чого його пошкоджено.

Дуже складно також підтримувати громадський порядок, каже Гайдай: «Наші поліцейські, функції яких, щоправда, значно розширені під час воєнного стану, майже щодня опиняються під обстрілами на вулицях міст».

Нагадаємо, через постійні обстріли окупантів Луганська область залишилася без комунікацій. У вільних населених пунктах немає світла, води, газу та мобільного зв'язку.

У військово-цивільній адміністрації Сєвєродонецька також розповіли, що третина будинків у місті вже будуть непридатними для проживання людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: