У Харкові вперше за довгий час відносно тихо і без обстрілів – ОДА

Читать на русском
У Харкові вперше з початку війни у місті спостерігається відносна тиша. Проте в області ще фіксують обстріл населених пунктів.
facebook.com/kharkovgovernment

У Харкові вперше з початку війни у ​​місті спостерігається відносна тиша. Ситуація покращилася завдяки наступальним діям ЗСУ. Проте в області ще фіксують обстріли армією рф населених пунктів.

Про це повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов у Telegram у середу, 11 травня.

Вперше від початку війни на Харків сьогодні не летять снаряди – ОВАТерехов підтвердив, що вперше Харковом не летять снаряди, якими російська армія обстрілювала місто від початку вторгнення.

«Завдяки успішним діям ЗСУ та звільненню низки населених пунктів у Харкові зараз відносно тихо. Ворог завдає основних ударів по населеним пунктам області. Так, сьогодні вранці окупанти обстріляли село Новий Мерчик у Богодухівському районі. 1 людина зазнала поранення», - написав він.

Проте Синєгубов наголосив, що втрачати пильність ще ніяк не можна.

«Потрібно залишатися максимально обережними та не перебувати на вулиці без необхідності. Також ще небезпечно повертатися до нещодавно звільнених населених пунктів. Ворог все абсолютно заміняв, зокрема школи, дитячі садки та приватні будинки», - повідомив він.

Наразі спеціальні служби проводять розмінування. Також триває відновлення критичної інфраструктури.

Нагадаємо, минулого тижня ЗСУ пішли у контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямках. Також було звільнено ще низку сіл та селищ в області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: