Понад 60% жителів світу вважають агресію росії загрозою їхній власній країні – опитування

Читать на русском
Більшість громадян світу вважають дії росії загрозою і готові приймати українських біженців у своїй країні. Водночас понад 70 відсотків вважають, що треба уникати військового втручання у конфлікт.

82% громадян із 27 країн вважають, що війна в Україні становить великий ризик для миру загалом. А 61% громадян вважають, що це становить значний ризик для їхньої країни.

Про це свідчать дані глобального дослідження Ipsos.

Думка про те, що їхня власна країна стикається зі значним ризиком через російську агресію, найбільш поширена в Японії (87%), Польщі (77%), Південній Кореї (77%) та Швеції (75%).

За новинами про війну в Україні слідкують у середньому від 57% до 77% опитаних. Винятками є Японія (89%), Швеція (83%) та Малайзія (49%).

Путін не зупиниться на Україні: дипломат назвав країни, яким загрожує небезпекаПутін хоче повернутися до кордонів імперської росії. Тому Заходу вже зараз треба подумати, якою буде європейська безпека після закінчення нинішньої війни.

У всьому світі три чверті громадян (74%) згодні з тим, що їхня країна має приймати українських біженців, але шість із десяти кажуть, що не можуть дозволити собі фінансову підтримку України.

У кожній із 27 країн більшість опитаних громадян згодні з тим, що їхня країна має прийняти українських біженців від нинішнього конфлікту. Найбільше таких у Швеції (89%), Нідерландах (86%), Іспанії (85%) та Польщі (84%). Найнижчий показник у Туреччині – 53%.

70% громадян світу також вважають, що їхня країна має підтримувати суверенні країни у разі нападу. Але водночас більшість (72%) вважають, що воєнного втручання слід уникати.

У Саудівській Аравії, Угорщині, Малайзії та Індії переважає думка, що «проблеми України не стосуються нас і ми не повинні втручатися». Його також поділяють половина опитаних у Мексиці, Ізраїлі та Аргентині.

У той час як від 65% до 80% опитаних у ЄС, Великій Британії, США, Канаді, Австралії, Японії та Південній Кореї з цією думкою не згодні.

Лише близько 36% громадян світу підтримують надання зброї українським військовим. Також у середньому у світі дві третини погоджуються з тим, що економічні санкції проти росії є ефективною тактикою, що допомагає зупинити війну.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які країни надають Україні найбільше військової, гуманітарної та фінансової допомоги під час війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: