Німеччина може передати Україні станцію радіолокації COBRA

Читать на русском
Україна може отримати від Німеччини станцію радіолокації контрбатарейної боротьби COBRA. Вартість однієї системи становить 50 млн євро.

Німеччина може передати Україні станцію радіолокації контрбатарейної боротьби COBRA, а також розвідувальні комплекси.

Про це пише німецьке видання Die Welt.

Постачання зброї від Німеччини не спровокують Третю світову, вона вже почалася – посолПостачання зброї Україні від Німеччини не можуть спровокувати Третю світову війну, оскільки вона вже почалася.

За інформацією видання з берлінських військових кіл, Україна спочатку запросила постачання 40 комплексів COBRA. Проте лише від трьох до п'яти з 19 систем у запасі Бундесверу можуть бути доступними для постачання Україні.

Експерти оцінюють вартість системи COBRA у 50 млн євро.

Радіолокаційна технологія від Cobra (Counter Battery Radar) є системою артилерійської розвідки і дозволяє виявляти ворожі гаубиці та міномети калібром 80 міліметрів. Бундесвер описує систему в короткому відеоролику фразою: «Жоден постріл не залишається непоміченим».

Система була спочатку розроблена Німеччиною, Францією та Великою Британією, а в даний час продається спільним франко-німецьким підприємством. Стверджується, що радар може виявити 40 вогневих позицій за дві хвилини.

Нагадаємо, 28 квітня німецький Бундестаг схвалив надання Україні тяжкого озброєння.

Раніше стало відомо, що Німеччина відправить Україні близько 50 самохідних зенітних установок Gepard. Але це станеться не раніше літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: