У Генштабі розповіли, на яких напрямках йде наступ армії рф

Читать на русском
Російська армія веде наступальні дії у районі Барвінкове та Слов'янська. Також окупанти готуються до наступу на Сєверодонецьк.

Російська армія продовжує наступальні дії у Східній операційній зоні. Зокрема, на Донецькому напрямку окупанти наступають практично вздовж усієї лінії зіткнення.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи ЗС Білорусі проводять завдання щодо прикриття українсько-білоруського кордону. Як і раніше, є загроза завдання ракетних ударів з території республіки Білорусь.

На Сіверському напрямку ворог із мінометів обстрілював позиції наших військ у районі Сеньківки Чернігівської області.

У прикордонних з Україною районах Брянської області встановлено посилені адміністративно-поліцейські та контррозвідувальні режими. На основних дорогах та біля населених пунктів розташовані контрольно-пропускні пости.

На Слобожанському напрямку угруповання противника продовжує обстріл Харкова та населених пунктів Уди та Прудянка.

Лавров визнав, що до 9 травня у росії жодних перемог не вийдеЩоправда, сам глава російського мзс стверджує, що в москві ніяких гучних перемог до важливої для кремля дати нібито і не планували

На Ізюмському напрямі продовжуються наступальні дії ворога у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов'янськ.

На Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ веде наступальні дії практично вздовж усієї лінії зіткнення.

На Лиманському напрямі противник здійснював вогневий вплив на підрозділи ЗСУ на рубежі Лиман – Сіверськ з метою витіснення їх з позицій і створення умов наступу на Слов'янськ.

На Сєвєродонецькому напрямку основні зусилля ворог зосередив на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці до наступу на Сєвєродонецьк.

На Попаснянському напрямку противник намагався покращити тактичне становище у районі Попасної. Підсилив війська за рахунок переміщення з Маріупольського спрямування однієї батальйонної тактичної групи.

На тимчасово зайнятих та тимчасово окупованих територіях Луганської та Запорізької областей російські війська розгорнули додаткові зенітно-ракетні комплекси.

На Таврійському напрямку продовжуються заходи щодо перегрупування ворожих підрозділів, нарощування складових системи вогневої ураження, інженерного обладнання позицій поповнення запасів боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

На Південнобузькому напрямку окупанти намагаються вийти на адміністративний кордон Херсонської області, шукають слабкі місця у нашій обороні.

Минулої доби підрозділи протиповітряної оборони вразили десять БПЛА «Орлан-10».

На території Донецької та Луганської областей минулої доби українські військові відбили 10 атак російських окупантів, знищили два танки, 17 артилерійських систем, 38 одиниць бойової броньованої техніки та 10 одиниць автомобільної техніки супротивника.

Нагадаємо, раніше Збройні сили України знову вдарили по позиціях російських окупантів на острові Зміїний, захопленому ними в перший день війни. Ворог зазнав втрат.

За словами радника керівника ОПУ Олексія Арестовича, ЗСУ знищили два командні пункти російських окупантів біля Ізюму. Могло загинути до кількох сотень окупантів, у тому числі, як мінімум, один генерал.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: