Придністров'я стало для росії великою проблемою – Буданов

Читать на русском
Російських військ у Придністров'ї дуже мало і їх ледь вистачає для охорони важливих об'єктів. Однак служити фактором дестабілізації вони можуть
Ілюстративне фотоnovostipmr.com

Для російських окупантів Придністров'я зараз стало масштабною проблемою - як в плані контролю, так і в плані утримання.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю НВ.

У Придністров’ї вже підготували звернення до путіна щодо «єдності» – ГУР МОУТаким чином кремль намагається легалізувати тисячі своїх військових, які здійснюватимуть провокації з території так званої ПМР.

«Придністров'я для них у військовому плані — величезна проблема. Є територія, яку вони повністю контролюють. Однак у них немає до неї ніякого підходу. Кордон з одного боку з Молдовою, з іншого — з Україною. І як би вони там не кричали, нічого серйозного вони там зробити не можуть. Ті підрозділи, які знаходяться в Придністров'ї, — це і є вся їхня сила, а їх приблизно 1,3 тис.осіб. Це російські офіційні війська в цьому регіоні» - пояснив він.

За словами Буданова, переважна частина військ росії в цьому регіоні зосереджена в декількох точках - так, російські солдати охороняють військові склади в населеному пункті ковбасне, радіоцентр в селищі Маяк, та Тирасполь. На більше їх не вистачає. Однак служити фактором дестабілізації вони можуть.

«Це фактор дестабілізації у всьому цьому регіоні: для Румунії, для Молдови та для нас» - зазначив він.

Нагадаємо, що російські окупанти дали команду привести війська у Придністров'я в повну бойову готовність. Раніше в розвідці повідомляли, що росія може завдати масованого ракетного удару по Придністров'ю з жертвами серед мирного населення і хоче звинуватити в цьому Україну. Також нагадаємо, що в невизнаному Придністров'ї оголосили військові збори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: