Можливі провокації: у рф почали готуватися до епідемії холери у прикордонних з Україною областях

Читать на русском
Росія наприкінці травня – на початку червня може вдатися до провокацій у прикордонних з Україною областях. Наприклад, звинуватити Україну у застосуванні біологічної зброї.

У росії почали готуватися до епідемії холери. Особлива увага приділяється додатковим заходам щодо профілактики у прикордонних з Україною регіонах: Брянська, Курська, Білгородська, Воронезька, Ростовська області, Краснодарський край та окупований Крим.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

«Керівникам територіальних управлінь федеральної служби з питань нагляду у сферах захисту прав споживачів і добробуту людини («Роспотребнадзор») доручено: до 15 травня підготувати лабораторії для проведення досліджень на холеру, посилити контроль за торговельними об’єктами, місцями масового скупчення людей, а також поінформувати населення про заходи з профілактики хвороби; до 1 червня забезпечити готовність медичних установ до проведення протиепідемічних заходів та підготувати розрахунок необхідних для цього препаратів», – повідомили у розвідці.

У розвідці вважають, що ймовірно наприкінці травня – на початку червня російське керівництво може вдатися до провокацій у прикордонних з Україною районах. «Відповідальність за це традиційно спробують перевести на Україну, звинувативши у застосуванні біологічної зброї», – додали в ГУР.

Нагадаємо, в РНБО заявили, що в росії почали здійснювати серію «терактів» на власній території для нагнітання антиукраїнської істерії.

Раніше росія звинуватила Україну у підготовці провокації із застосуванням хімічних речовин у районі порту «Південний».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: