«Зелений коридор» росії з «Азовсталі» знову виявився пасткою – мерія

Читать на русском
Анонсований рф в односторонньому порядку зелений коридор із заводу Азовсталь у Маріуполі на сьогодні виявився черговою пасткою.
t.me/andriyshTime

Анонсований рф в односторонньому порядку «зелений коридор» із заводу «Азовсталь» у Маріуполі на сьогодні виявився черговою пасткою – окупанти вдаються до обстрілу.

Про це заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram у вівторок, 26 квітня.

Під Маріуполем виявили третю братську могилуПід Маріуполем у селищі Старий Крим виявили третє місце масового поховання мешканців міста.

«Зелений коридор» для Азовсталі виявився черговою пасткою. Росіяни не просто не зупиняли обстріл території заводу, але вдалися до обстрілів за умовним коридором на вихід. По факту це виглядає так - з броньованого автомобіля у великі гучномовці пропонується здатися і вийти протягом 10-15 хвилин. Після цього проводиться невелика пауза і проводяться обстріли артилерії по житловій зоні в межах умовного виходу з Азовсталі», - зазначив Андрющенко.

Також він розповів, що «чорний дим над Азовсталлю сьогодні вранці – це безумовний наслідок бомбардування».

«З огляду на те, що завод був законсервований відповідно до технологічних норм, це може бути наслідком застосування надпотужних антибункерних бомб. Слід пам'ятати – будь-яке металургійне виробництво є об'єктом підвищеної небезпеки і навіть за умови консервації може створювати наднебезпеку для всіх, хто зараз перебуває всередині. За будь-якого кольору диму», - повідомив Андрющенко.

Радник мера додав, що за окупантів гуманітарна обстановка залишається важкою - їжі катастрофічно не вистачає, медична допомога недоступна.

Нагадаємо, у Маріуполі навіть на Великдень окупанти вивозили людей до росії - понад 100 осіб, зокрема діти.

Також за минулі вихідні війська рф двічі зірвали евакуацію з Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: