Окупанти готують нове управління в Україні - посол США при ОБСЄ

Читать на русском
Наразі ведеться підготовка до «референдумів», які мають намір провести на захоплених територіях з метою надання легітимності своїм загарбницьким діям.

Країна-агресор готує так звану конституцію для тимчасово окупованих територій України.

Про це заявив посол США при ОБСЄ Майкл Карпентер в інтерв'ю сайту reform.by.

Згідно з його словами, плани окупантів передбачають капітуляцію демократично обраного уряду країни.

«У нас є інформація про те, що плани росії щодо подальшого вторгнення в Україну включають примусову капітуляцію демократично обраного уряду України, у тому числі розпуск усіх органів місцевого самоврядування в Україні. Нові структури управління мали бути створені на «звільнених» територіях, що перебувають під контролем росії. Плани нового уряду та нової конституції розробляються російськими чиновниками та так званими сепаратистами. Цей проект включає мораторій, який забороняє законним українським лідерам і тим, хто підтримує законний уряд України, обіймати будь-які керівні посади», - сказав Карпентер.

Окупанти готують «референдум» у Херсоні на першу декаду травня – ДенісоваРосійські окупанти мають намір провести так званий референдум про створення Херсонської народної республіки в період з 1 по 10 травня.

Також, за його словами, ведеться підготовка до «референдумів», які мають намір провести на захоплених територіях з метою надання легітимності своїм загарбницьким діям. Карпентер нагадав, що така сама схема була реалізована у 2014 році.

Представник США відзначив заяви рф про встановлення контролю над Херсонською областю та переведення її на російський рубль. У його заяві також йдеться про примусове переселення українських громадян на територію росії, використання фільтраційних таборів.

Згідно з його словами, із фільтраційних таборів українців перевозять до росії та навіть через Білорусь.

«У повідомленнях вказується, що багато цивільних осіб у цих фільтраційних таборах, які «проходять» допит, переводяться до росії або на підконтрольний росії Донбас, у тому числі через Білорусь. За нашою інформацією, росія викрадає, катує та/або вбиває обраних на місцевому рівні лідерів, журналістів та активістів громадянського суспільства, а також релігійних лідерів», - додав він.

Нагадаємо, що у так званих «Л/ДНР» хочуть у травні провести «референдум» щодо приєднання до росії.

Раніше ми повідомляли, що окупанти призначили дату псевдореферендуму на Херсонщині. Однак згодом, стало відомо, що загарбники замість «референдуму» можуть спробувати приєднати Херсонську область до Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: