РФ досягла незначних успіхів з того часу, як зосередилася на Донбасі – Міноборони Британії

Читать на русском
Росія поки що не досягла значних успіхів на сході України. Її рішення не атакувати Азовсталь говорить про те, що багато підрозділів не можуть бути передислоковані у Маріуполі.

Росія досягла незначних успіхів у деяких областях з того часу, як зосередила свою увагу на повній окупації Донбасу.

Про це повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

У росії заявили, що планують окупувати весь Донбас та південь УкраїниУ росії заявили, що хочуть окупувати весь Донбас, а також південь України, щоб забезпечити сухопутний коридор до Криму.

У новому звіті зазначається, що без достатніх засобів тилового та бойового забезпечення росія ще не досягла значного прориву.

«Рішення росії осадити, а не атакувати маріупольський сталеливарний завод «Азовсталь», означає, що багато російських підрозділів залишаються закріпленими в місті і не можуть бути передислоковані. Українська оборона Маріуполя також виснажила багато російських підрозділів і знизила їхню боєздатність», – повідомляє Міноборони.

У звіті також йдеться, що російське міністерство оборони запропонувало, щоб компенсаційні виплати сім'ям загиблих військовослужбовців контролювали військові, а не цивільні чиновники. Ймовірно, це відображає бажання приховати від місцевого населення справжні масштаби втрат.

Раніше в ISW заявили, що нинішній наступ росії на Донбасі навряд чи буде значно успішнішим, ніж попередні операції.

Нагадаємо, радник керівника ОПУ Олексій Арестович спрогнозував, як далі розвиватиметься війна в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: