У Британії заявили, що Україна може «цілком законно» атакувати військові об'єкти в росії

Читать на русском
Британський міністр заявив, що Україна може цілком законно атакувати військові об'єкти в росії, щоб порушити їх логістику та лінії постачання. Це – частина війни.
hullnewstoday.com

Українські сили можуть використовувати західну зброю для атак на військові об'єкти на території росії для порушення їхньої логістики та ліній постачання. Це є «цілком законною» частиною війни.

Про це в ефірі ВВС Radio 4 заявив міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Хіпі.

Пожежа на нафтобазі у Бєлгороді: у Міноборони прокоментували звинувачення у причетності УкраїниУ Міноборони України відмовити підтверджувати чи спростовувати інформацію про причетність до пожежі на нафтобазі в російському Бєлгороді.

«Справа в тому, що Україна була суверенною країною, яка мирно жила у своїх кордонах, а потім інша країна вирішила порушити ці кордони та ввести до країни 130 тисяч військовослужбовців. Це дало початок війні між Україною та росією, а у війні Україна має завдати удару вглиб супротивника, щоб атакувати його логістичні лінії, запаси палива, склади боєприпасів, і це частина війни», – сказав Хіпі.

Він додав, що росія теж вважає «цілком законною» частиною війни завдання ударів по цілям на заході України, щоб порушити українські лінії постачання. При цьому на жертви серед мирного населення вона не звертала уваги.

Використання для ударів західної зброї також не є проблемою. «Рішення про націлювання приймають українці, а не люди, які виробляють чи експортують комплект», – наголосив міністр. Це не означає, що Британія чи НАТО стріляють по росії.

Зазначимо, раніше росія звинуватила Україну в обстрілі об'єктів у Білгородській та Брянській областях. А напередодні заявила про те, що збила два українські безпілотники над Курською областю.

Нагадаємо, у РНБО раніше заявили, що росія почала вчиняти серію «терактів» на власній території для нагнітання антиукраїнської істерії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: