Війська рф облаштовують позиції на кордоні з двома областями України – ДПСУ

Читать на русском
Російські окупанти облаштовують свої позиції на кордоні з Чернігівською та Сумською областями.
dpsu.gov.ua

Російські військові проводять інженерне облаштування позицій та наглядових постів на ділянках кордону біля Чернігівської та Сумської областей.

Про це повідомив під час брифінгу у середу, 20 квітня, помічник голови Держприкордонслужби України – прессекретар Андрій Демченко.

Російська армія хоче вийти на адміністративні кордони Херсонської області – ГенштабРосійська армія завершує створення наступального угруповання на сході. За добу ЗСУ на Донбасі відбили 12 атак окупантів.

«Ми спостерігаємо, що по той бік кордону на окремих напрямках навпроти Чернігівської та Сумської областей ворог проводить інженерне облаштування позицій та наглядових постів. Крім того, у російському прикордонні відзначалися окремі переміщення військової техніки», - сказав Демченко.

При цьому він нагадав, що у рамках відновлення контролю за державним кордоном у межах Київської, Чернігівської та Сумської областей, звідки захисники України вигнали окупантів, прикордонники вийшли на всі ділянки кордону.

На кордоні з Білоруссю та на кордоні з Молдовою на ділянці з Придністров'ям зміна обстановки не відзначається.

«Водночас ми також фіксуємо проведення росією озброєних провокацій на українсько-російській ділянці кордону із послідовним звинуваченням у цьому саме української сторони», - повідомив Демченко.

Нагадаємо, минулого тижня війська росії обстріляли селище Велика Писарівка на Сумщині, яке розташоване біля кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: