У Київській, Чернігівській, Сумській областях поновлюється контроль за держкордоном

Читать на русском
У Київській, Чернігівській, Сумській областях прикордонники починають повертати контроль за державним кордоном.
dpsu.gov.ua

У Київській, Чернігівській, Сумській областях прикордонники починають повертати контроль за державним кордоном у тих місцях, де він тимчасово був під контролем окупантів.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко на брифінгу в понеділок, 11 квітня.

Відведені на кордон Білорусі війська рф намагаються «переключити увагу» ЗСУ – МіноборониПерекинуті на територію Білорусі війська росії намагаються відтягнути частину українських підрозділів з інших напрямків.

«По окремих областях, зокрема Київська, Чернігівська, Сумська, розпочинається процес відновлення контролю за державним кордоном, де ми не контролювали ділянки. Зокрема, у прикордонних підрозділах (підкреслю, що вони розміщуються на певному віддаленні від кордону) у всіх цих трьох областях уже піднято державні прапори України», - сказав Демченко.

Він поінформував, що надалі робота, щоб прикордонні наряди могли якомога ближче дійти до лінії державного кордону. За словами Демченка, існує небезпека мінування місцевості. Тому, зазначив він, робота з повного відновлення контролю ще триває.

Демченко також додав, що техніка рф залишається у певній близькості до кордону на Сумщині.

Нагадаємо, Київську, Сумську та Чернігівську область звільнили від окупантів на початку квітня. 5 квітня прикордонники вийшли на частину кордону на Чернігівщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: